Reizen met de camper

zaterdag, 1 juni 2013

We zijn mooi op tijd weg uit Peñiscola om weer 300 km naar het noorden te rijden.
Tot Tarragona eerst in straffe wind de N340, dan nemen we de tolweg AP7 ruim om Barcelona. Dat schiet lekker op voor €.10,–.

In Pineda de Mar wordt bij de Lidl de voorraad weer op pijl gebracht en zoeken we de ACSI-camping Enmar. Het is wat hectisch met een aantal wachtenden voor de ingang in de siësta, maar we krijgen toch snel een plekje aangewezen. De zon schijnt volop – blijkbaar voor het eerst na dagen regen-, nauwelijks wind , een verademing.

Pineda de Mar is niet zomaar een plaats voor ons. Tien jaar terug waren we hier samen met Frans en Mientje met een busreis. Helaas was na 3 dagen het vakantie-feest afgelopen en werd ik opgenomen in het ziekenhuis in Calella met een eerste pancreas ontsteking, het begin van de ellende. Een en ander was dan ook diep en kwaad weggestopt in mijn geheugen.

Vandaag meteen maar in  Pineda het appartementen-hotel opgezocht waar we verbleven.
Met Marije als gids was dat snel gevonden. Inmiddels is de naam gewijzigd in Fergus, het oude hotel was failliet en ook Fergus is gesloten en staat leeg. Men was toen ook al met het hele gebeuren erg klant-onvriendelijk,gerechtigheid…

Na het eten stap ik in mijn avondwandeling de 4,5 km naar Calella op zoek naar het ziekenhuis waar ik lag. Ik ben maar meteen naar binnen gegaan en heb de ehbo, röntgen en zalen nog eens opgezocht. Raar, maar de reuk van toen kende ik meteen terug.
Ook de drukte, rommel en viezigheid op gangen zijn niet veranderd. Ik begreep weer meteen die ene wil en wens van toen: ik wil hier weg.
Goed dat ik er nog eens geweest ben, nu is het klaar.

En in Calella bleek het 2 dagen feest te zijn met een gezellige drukte en sfeer, dus daar fietsen we morgen naar toe.

Met nog een gezamenlijke strandwandeling sluiten we deze voor mij toch bijzondere dag af.