Reizen met de camper

Woensdag 17 juni 2015, Pont à Bar – Dom le Mesnil.

We staan om 9.00 uur op de grote parkeerplaats van de Outlet in Troyes. De winkels gaan pas om 10.00 uur open, ruim de tijd voor het ontbijt en we kunnen nog lekker buitenzitten in de zon. Om 10.00 uur op mephisto-jacht waar Marije gelukkig slaagt en ook in wat andere winkels worden de tassen gevuld.
In de middag vertrekken we – eigenlijk tegen beter weten in – naar de CP in Charleville, na moeilijk gemanoeuvreer over het smalle weggetje om er te komen. Aangekomen blijkt zoals gewoonlijk de CP volbezet te zijn, jammer maar door naar de volgende over de hier veelal slechte wegen vol hobbels en kuilen.

We rijden nog 25 km naar Pont à Bar waar je bij het haventje mag gaan staan op een strook gras. Het is er wat rommelig want er wordt blijkbaar gewerkt, maar we vinden toch een plekje. Wel worden we elk kwartier gestoord door een zware vrachtwagen die uit het pad hobbelt en achter onze rug de lading lost. Aan de voorkant staan we mooi met een prachtig uitzicht op water en bootjes, aan de achterkant herrie en stevige stofwolken als er een vrachtauto of kraan langs dendert.

In de avond is het heerlijk rustig, we eten heerlijke “ frites met poule” aan de frites-tent en maken nog een mooie wandeling langs het water. Het avondrood boven het water sluit de dag in stijl af.