Reizen met de camper

Woensdag 10 juni / Donderdag 11 juni 2015 Palamos

Na het Lidl’en rijden we weer een 50 km noordwaarts naar Palamos waar we de nieuwe camperplaats opzoeken. Een goede plaats maar wel met wat smalle plaatsen, gelukkig is het rustig en kunnen we op 2 plekken beslag leggen.
Tegen het donker worden horen we naast de luidruchtige tv bij onze Franse buur een Nederlandse dame roepen dat de hele camper, ook van binnen, onder de mieren zit. We waren al gewaarschuwd door de Engelse buren aan de andere zijde die al driftig met mierenpoeder hadden gestrooid. We besloten toch maar in de schemering de camper te verzetten naar een andere kant van de CP met blijkbaar toch wat minder van die “rotbeesten” volgens Jari. Nog wat Engelse “Ant-poeder” rond de wielen en weer wat rust.
Donderdagochtend  blijkt dat de hele CP onder de mieren zit, – men wil deze week gaan spuiten -,  maar wij staan toch aan een relatief rustige zijde. Ik haal nog wat mierenpoeder om rond de wielen en electrakabel te strooien en we besluiten morgen maar verder te trekken.
In de middag eerst nog een fietstochtje via Platja d’Aro naar Sant Feliu de Guixols. Het is een mooie route van een 20 km,- deels een voie verte -, aanbevolen door de dame van de tourist info en een mede camperaar.
Met een “latte en ijsje” koelen we onze “billen” na deze tocht.

Morgen op weg naar Frankrijk, volgens de berichten met stevige regen mee.