Reizen met de camper

Vrijdag 12 juni 2015, Port La Nouvelle

We verlieten Frankrijk één maand terug met regen bij Somport, vandaag verlaten we Spanje ,- na een maand (te) warm zonnig en droog weer -, ook weer met regen bij het binnenrijden van Frankrijk bij Perpignan.
En aan de grote waterplassen te zien heeft het hier flink gehoost.
Op basis van de weersberichten proberen we achter het onweer te blijven en stoppen we op de CP in Port La Nouvelle. Een grote CP waar al een twintig campers staan.
We moeten wachten tot 17.00 uur voordat het droog is en met de plu in de hand gaan we op zoek naar de Plages. We gaan ervan uit dat die bij de haven liggen en kiezen voor Centre Ville – Le Port. Het plaatsje stelt niet veel voor, veel flats en een paar winkels, geen sfeer.  De haven blijkt een echte werkhaven, maar geen Plages. We doorkruisen de plaats van noord naar zuid en van oost tot west maar geen Plages. Op de terugweg naar de CP zien we opnieuw het bordje met Plages, dus opnieuw proberen. En na een paar kilometer komen we zowaar uit op de Plages met redelijk woeste golven door het wat onstuimige weer.
Het is inmiddels tegen 20.00 uur, we slaan wat snel voedsel in bij de Super-U en terug naar de CP.
De CP sluit ook nog aan op een flinke lege Camping Municipal, wij snappen niet zo goed wat hier de toeristen komen doen.
Maar we hebben onze beweging ook vandaag wel weer gehad !