Reizen met de camper

Maandag 15 juni 2015, Imphy.

Het is bewolkt maar droog, we starten om 10 uur met een flinke ochtendwandeling door de mooie heuvelachtige omgeving van Le Cheix.
We lopen wat binnendoor over de landerijen met als gevolg dat de terugweg – ondanks de navigatie die alleen de richting aangeeft – wat langer duurt als gepland, we zijn pas om half één terug.
Net op tijd voordat de eerste druppels weer tikken op de camper.
Na de boterham koersen we naar Moulins met de bedoeling daar op de CP te gaan staan voor €.0,10 per uur !  Maar er komt opnieuw nog zoveel water omlaag dat we denken dat de als “modderig” bekende CP aan de rivier de Allier onbegaanbaar zal zijn. Marije heeft al rijdende een volgende CP gevonden in Decize dus daar maar op af. Maar helaas blijkt bij aankomst op de vermeende plaats een hoogtebalk te hangen, je kunt nog enkel op de camping terecht. Maar in de regen kunnen we toch niet buiten zitten dus verder naar een volgende CP in Imphy.
Een betere keuze, op asfalt en met een vijftal campers op ruime plaatsen tussen la Loire en de sportvelden.
Een klein nadeel, na een halfuur zien we de eerste trein……maar het valt mee, zowel de frequentie van de treinen als het geluid dat ze maken. En in de nacht is het stil.
Met al die regen is de klederdracht van de laatste weken, de korte broek, omgeruild voor de lange versie en we zijn het geplens van de regen na enkele dagen al weer beu. Het was soms wel (te) warm in Spanje maar nu verlangen we weer naar DE ZON !!