Reizen met de camper

Donderdag 4 juni / Dinsdag 9 juni 2015, Pineda de Mar.

We omzeilen vandaag tegen de gewoonte in met een grote boog Barcelona via de peàge AP7, dat schiet lekker op, ware het niet dat we in een flinke file terechtkomen vanwege een compleet uitgebrande auto op de rijbaan.
Maar rond twaalven rijden we de camping Enmar in Pineda de Mar op en krijgen voor onze “grote camper” een super de luxe grote plaats. Het is voor ons bekend terrein, ook in 2013 hebben we op deze camping gestaan. En ik moet onwillekeurig weer aan mijn onvrijwillige verblijf in het ziekenhuis van het nabijgelegen Calella denken.
We installeren ons en maken een wandeling over strand en door het plaatsje met 80% bars/ restaurantjes  en 20% toeristen-winkels.
Ook voor het donker laten we ons nog na een erg warme dag van boven de 30 graden lekker uitwaaien in een avond strandwandeling.

We blijven hier tussen de echte “langkampeerders van 2 maanden” enkele dagen staan. Het is bloedheet tot 35 graden en soms in de namiddag een dreigende onweersbui, maar daar blijft het bij.
We wandelen, zitten op het strand of fietsen naar Calella of Malgrat de Mar langs de boulevard.  En willen we een dag wat verder fietsen dan gaan we op en neer, in totaal een 30 km.
Maar na een kleine week hebben we het wel gezien en trekken we verder.