Reizen met de camper

Donderdag 18 juni 2015, Deurne

Om 7.30 uur worden we gewekt met een hoop kabaal, van 2 grote trucks wordt de “asfaltfabriek” gelost. Het heeft vannacht wat geregend dus gelukkig blijven de stofwolken achterwege.
We staan maar op en zijn dus al vroeg op pad voor de laatste etappe naar huis. Via Sedan over de N85, – in zeer slechte staat – nog een stukje A4 en dan de route du soleil (E25), in principe een snelle rit van dik 300 km. Maar helaas komen we op de E25 in een file terecht: een vrachtwagen vol dozen met rosé blijkt gekantelt te zijn en dwars over de weg te liggen. Brandweer, politie, ziekenauto’s, takelauto’s, wegwerkers en nog wat onbekend zien we met sirene en zwaailicht door de middenstrook voorbijkomen. Al met al staan we bijna 2 uur stil voordat de rommel en vrachtwagen zover zijn opgeruimd dat er één baan vrij is.
En ook op het laatste stuk bij Luik komen we weer in de file terecht vanwege een ongeluk met vrachtauto, hier maar een half uur vertraging.

Al met al is het toch drie uur voordat we thuis de oprit oprijden na een mooie trip met veel zon, warmte en de stad Valencia die tot het hoogtepunt van deze reis behoort.

De boordcomputer laat zien dat we 4200km hebben afgelegd en 60 uur hebben gereden, een makkie in 6 weken.

Het totaal in beeld in een filmimpressie: