Reizen met de camper

Dinsdag 16 juni 2015, Chaource

We beginnen na een rustige nacht de dag met een korte wandeling langs de Loire in een mooie omgeving. Daarna in het oude dorpje op zoek naar de bakker voor een vers Frans stokbroodje.

We zitten nog een uurtje in de zon maar dan komen de donkere wolken weer opdagen en begint het weer te miezeren. Dus inpakken en rijden. We nemen vandaag een kleine 200 km over rustige D-wegen naar de CP in Chaource, dicht bij Troyes waar we dan morgen kunnen shoppen in de basisstad van de Outlets.

We rijden in Chaource naar de CP om te entsorgen en mijn gele t-shirt is in een paar minuten zwart van de vliegjes. We kijken nog eens rond maar de hele CP – met ondergrond gras – zit vol. De paar campers die er staan zijn dan ook hermetisch afgesloten. Weinig aantrekkelijk om hier te gaan staan, dus op weg naar onze “noodplaats” in Chaource, de parkeerplaats bij de scholen. Eigenlijk zijn we wat te vroeg en worden we nog omringd door ouders die hun kroost komen ophalen. Maar gelukkig staan we hier op grind want inmiddels is duidelijk dat de hele plaats waar gras in de buurt is wordt ingenomen door de vliegjes.

Om half vijf hebben we het rijk alleen. Ik ben aan de juf wezen vragen hoe laat morgenvroeg de school begint: 9.00 uur. Dus onze wekker staat op 8.00 uur, aankleden en wegwezen en ontbijt in Troyes.