Reizen met de camper

zaterdag 26 april 2014 Van Bad Sulza naar Naumburg

Het is stralend weer als we wakker worden. We verschonen de camper zodat we een paar dagen vooruit kunnen. Rond 10 uur zijn we klaar om te vertrekken. We rijden via Camburg naar Naumburg. Het is onderweg nog te zien dat we in de voormalige DDR zijn; de. Wegen zijn smaller en slechter, langs de weg staan hoogstam fruitbomen, door een dorpje rijden is een meer vervallen sfeer, de huizen hebben kleinere ramen, de toegangsweg tot de parkeerplaats heeft kinderkopjes. Maar het landschap is prachtig, mooi glooiend en veel koolzaadvelden.
We parkeren op parkeerplaats ” Vögelwiese” waar ooit een camperplaats is geweest. Nu is het een parkeerplaats met hangende automobilisten.

We wandelen de stad in met de St.Peter en Paulus kathedraal. Volgens het boek een van de fraaiste gotische gebouwen van Duitsland. We betalen entree als in een museum, het geeft ons als bezoeker verder weinig informatie. We kijken overal goed rond en vinden het mooi. De straatjes rondom de kathedraal zijn ook sfeervol. De markt wordt omzoomd met de prachtigste panden. De filosoof Nietzsche heeft hier tijdens zijn jeugd gewoond.
Bij de hangautomobilisten komt de politie nog aan te pas, een half uur later zijn ze weg. De camperplaats heeft geen faciliteiten, zelfs geen vuilnisbak.