Reizen met de camper

woensdag 23 april 2014 Bad Sulza

Vandaag moeten we nodig levensmiddelen kopen. Mart heeft al wandelend een Lidl gezien, dus daar gaan we eerst naar toe.
Een plaats met Bad ervoor in Duitsland heeft vaak een speciale sfeer en uitstraling. Dat is een van de redenen waarom we naar Bad Sulza zijn gereden. Ook is er een mooie camperplaats en een gradierwerk. Bad Sulza ligt in een dal, de weg ernaar toe is steil, dus rustig dalen we af. De straat waar de camperplaats ligt heet “am gradierwerk”, we zien de houten stellage ervan vanaf onze plek liggen. De plek is goed, gedeeltelijk verhard, mooi gras om buiten te zitten, dat kan ook want het is heerlijk weer vandaag.

Mart gaat alleen op verkenning omdat ik vandaag uit moet rusten van de wandelingen door Weimar. Met een plattegrond en toeristische informatie komt hij terug. Het is een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen, verder is er een wellness centrum. We hoeven ons hier niet te vervelen.
In de avond maken we samen nog een wandeling naar het stadje door het mooie Kurpark. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor, vooral het hele Kur-gebeuren met Kliniken en Parken maken het aangenaam.