Reizen met de camper

maandag 28 april 2014 Thüringer Wald

Het weer is erg somber vanmorgen. De bewolking hangt laag, het motregent nogal eens. De berichten geven aan dat in Thüringen door het noodweer van gisteren zeer veel schade is aangericht en veel huizen zijn ondergelopen.
We rijden vandaag naar het westen weer richting huis. Onderweg doen we eerst Rudolstadt aan.
Het duurt even voor we de parkeerplaats gevonden hebben. Deze ligt aan de andere kant van rivier en spoor zodat je over een grote brug moet rijden. Deze straat heet Röntgenstrasze. Via een loopbrug zit je meteen in de altstad. Het is droog nu en we bewandelen het stadje, het oude rathaus is een prachtig gebouw. In deze stad wordt vooral Schiller geëerd. Het slot Heidecksburg ligt er mooi bij, we wandelen er naar toe, het is een hele klim. Het is een barok/rococo gebouw.

Om 2 uur rijden we verder over de slingerende 88 naar Schmalkalden, in het Thüringer Wald. Onderweg rijden we even in dichte mist maar na de tunnel is het opgeklaard. We parkeren bij Am Schwimbad/Mac D. zoals aangegeven, maar het is nog een eind lopen om de mooie Altstadt met vakwerkhuizen te kunnen zien. Ook hier weer een burcht: Wilhelmsburg. De laatste restauratie en verbouwingen zijn hier ook rond 1750 uitgevoerd.

Na het eten moeten we nog een slaapplaats vinden. We besluiten naar Trabaz, bij sportschool en zwembad te gaan staan. Nog een keer dwars door het ThüringerWald, weer wat motregen en mist. We staan er alleen.
Het zal vannacht frisjes worden, de isolatie voor de cabine en verwarming aan.