Reizen met de camper

Zondag / dinsdag 13 – 15 mei : Pineda de Mar.

We zakken vandaag weer 300km verder naar het noorden en omronden -deels over de péage AP7-, Barcelona en rijden naar de vertrouwde camping Enmar in Pineda de Mar. Zoals gewoonlijk goed bezet met de Nederlandse kolonie maar ook voor ons nog een goede plek. Bij het laatste stuk vallen de plassen op de weg op en ook op de camping staan grote plassen water, een slecht teken. Het heeft blijkbaar de afgelopen week en ook de hele nacht en ochtend hier flink geregend en geonweerd! Wij hebben ons net geïnstalleerd en krijgen na 5 weken ook de eerste regenbui over ons heen.
Wij maken onze wandelingen naar Calella en Sante Suzanne over de boulevard. Daar komen we op de wekelijkse markt uit met het gebruikelijke aanbod en de stroom toeristen.
Met wat luieren en de dagelijkse wandelingen vliegen de dagen voorbij. Helaas werkt het weer niet echt mee, het blijft wel droog maar het is met 18 graden veel te koud. En zelfs stoken we een ochtend de kachel op, het is maar 9 graden binnen.
Bij vertrek geeft ook de eigenaresse van de camping aan dat het al steeds veel te slecht en te koud weer is, voor de Spaanse Costas ongekend.