Reizen met de camper

Vrijdag / zaterdag 11 – 12 mei: Peñiscola.

We gaan weer een etappe van 250km verder naar huis. Eigenlijk willen we enkele dagen in Torre la Sal vrij gaan staan op de mooie grote parkeerplaats maar ik had gelezen dat in februari j.l. een zestig wintercamperaars zijn verwijderd wegens langdurig staan zonder voorzieningen met alle gevolgen van dien. Ik ga toch even kijken maar de hele parkeerplaats is afgesloten en er zijn definitieve verbodsborden geplaatst, dus ook deze vrije CP kunnen we afschrijven.
Dan nog een stukje verder rijden naar Peniscola, de bekende CP bij camping Vizmar waar we vroeg in de middag arriveren en nog een mooie vrije afgebakende plaats voor ons hebben.
Na de thee wandelen langs de boulevard naar het centrum en terug, een kleine 10 km.

Vandaag met de bus naar het centrum en dan op het schiereiland de rots op naar het kasteel van ‘Papa Luna”, ofwel Paus Benedictus XIII die hier begraven ligt. Hij maakte in 1411 van het kasteel een pauselijk paleis toen hij zich in Peñiscola vestigde. We bezoeken het kasteel nu ook eens een keer van binnen, dwalen nog wat rond door de straatjes met toeristenwinkeltjes en lopen dan terug naar de CP.
In de avond loop ik ook nog de boulevard naar Benicarlo af, de stappen voor vandaag zijn weer voldoende.