Reizen met de camper

Maandag 7 mei: Murcia.

We zakken nog een stukje verder naar het zuiden om de stad Murcia -na eerdere mislukte pogingen- nu echt te bezoeken. We kiezen voor de enorme CP voor meer dan 100 campers naast de IKEA parkeerplaatsen en staan daar keurig met nu een twintigtal campers. Alle voorzieningen aanwezig en vlak bij de beveiliging voor dag en nacht, dat alles gratis. Na de lunch bij de IKEA met de om de hoek vertrekkende tram naar het centrum van Murcia. De oude stad met de inmense kathedraal in haar middelpunt is snel gevonden en al dwalende vinden we de tourist-info voor een city-plan. De binnenstad heeft enkele leuke pleinen met oude prachtige paleizen, een grote Universiteit in het oude paleis van de bisschop en aansluitend het moderne shopping gebeuren, ook afgestemd op de studenten. Jammer dat de kathedraal op maandag is gesloten. We dwalen enkele uren rond door de binnenstad en nemen de tram terug naar de CP.
Daar ontdekken we dat achter de IKEA nog een groot nieuw winkelcentrum staat met alle bekende ketens aanwezig, waaronder natuurlijk ook Desigual, dus ook daar ‘shoppen’.

We sluiten de dag in Murcia af met ‘diner’ bij de IKEA waar ik heerlijk geniet van een complete Spaanse beenham, lekker !