Reizen met de camper

30 mei 2017 Pontigny.

We worden al vroeg wakker door tikkende regen op het dak en al startende campers, de gras-mannen zoeken een harde bodem en vertrekken. Ook wij rijden al om 8.30 uur in de regen aan, vandaag staan 300km gepland naar de nieuwe CP in Pontigny. We rijden via de D9- en N-wegen via Nevers en Auxerre, waarbij sommige N-wegen toch van erbarmelijke kwaliteit zijn. Op de D-wegen heb je ook duidelijk minder last van al het zware vrachtverkeer. Gelukkig stopt de regen rond 11 uur en blijft het droog, zelfs de zon gaat weer schijnen.

In Pontigny rijden we vroeg in de middag de nieuw aangelegde CP op voor 15 campers, keurig aangelegd met afgebakende plaatsen voor €.7,,— /24 uur. We zijn de eerste die er een plekje zoeken, later op de dag krijgen we nog gezelschap van 3 campers.

We wandelen na de lunch naar de Abbaye de Pontigny, een cisterciënzer klooster gebouwd in 1100, dus ruim duizend jaar oud. We komen binnen in een indrukwekkende lege kloosterkerk omgeven door een groot complex met een grote kloostertuin. Hier staan nog de waterbekkens van ook 1000 jaar oud waar de monniken hun was in deden. We bekijken nog op het aangrenzende kerkhof de oude graven met soms nog herkenbare jaartallen van 1700 en 1800.

We wandelen wat rond in de omgeving om ook op enige afstand een zicht op het totale complex te kunnen krijgen, mooi !
Op de terugweg koopt Marije bij de plaatselijke Boulangier nog de speciale ‘ Croquets de Pontigny’ , ofwel bruine suikerstaven.

Het is weer heerlijk zonnig, snoepend van de ‘Croquets’ bij de koffie zitten we tot 21.00 uur buiten in het zonnetje.