Reizen met de camper

16 – 18 mei 2017 Peñíscola

Met het oog op het mindere weer meer noordelijk vandaag een ritje van 50km naar CP Vizmar in Peñíscola. Een rustige camping / cp waar we vaker hebben gestaan, jammer dat de toiletgebouwen zo slecht onderhouden worden. 

Wandelen over de boulevard naar het kasteel van paus ‘Papa Luna’  is altijd mooi. Ook hier is het seizoen van de busreizen met ‘senioren’ al in volle gang gezien de drukte. Met slenteren door de straatjes op de Castillo-rots vliegt de tijd voorbij.

We halen de fietsen uit de garage en fietsen 15 km de Sierra’s in op zoek naar een kleine camping in Calig. Een mooi aangelegde camping met veel niveauverschillen en al redelijk vol Nederlandse caravan-gasten. De plek is nauwelijks geschikt voor campers en erg afgelegen. We proberen een alternatieve route terug te fietsen maar door de te steile lange hellingen draaien we om. We vinden toch nog een mooie alternatieve weg door de siërra met veel olijf- en sinaasappel boomgaarden.

Maar ook hier tikt -de laatste avond voor doorreis- de overtrekkende depressie ons net aan met tegen de avond een stevige regen en onweersbui met stormachtige winden. Volgens de app schijnt morgen de zon weer !