Reizen met de camper

donderdag, 13 februari 2014

Het is vandaag een gevoelstemperatuur van 38 graden, als je alleen aan wandelen DENKT begin je spontaan te transpireren. Dus om 9.00 uur voor enkele uurtjes op stap naar Har Par Villa. Het is een beeldentuin lijkend op het sprookjespark in de Efteling.
Het park is gebouwd door de twee broers Har en Par, eigenaren van het wereldwijde bedrijf in Tijgerbalsems ! Zij vonden dat wat je van de samenleving krijgt weer terug moet geven aan de samenleving, en bouwden daarom al 50 jaar terug dit toen zeker bijzondere park, met vrije toegang. Het park is zeker voor de jeugd erg leuk. Alle Chinese fabels en verhalen, blijkbaar met soms gruwelijke details, zijn veelal in het dierenrijk afgebeeld.
Jammer dat het onderhoud van het park na 50 jaar wat te wensen overlaat.

Op de terugweg stappen we nog uit bij Holland Village. Het enige “Hollandse” aan deze wijk is een klein molentje op een oud restaurant.
Leuk is hier het oudere winkelcentrum met allerlei kleine Chinese winkeltjes. We hebben een leuk gesprekje met een verkoopster in een kledingwinkeltje over het alledaagse leven in Singapore.

In de middag weer druk met de zwemlessen.