Reizen met de camper

Dinsdag-vrijdag 13/16 augustus 2019: Labenne-Ocean.

We zijn om 9.30 uur reisvaardig en vertrekken via de lange A8 richting Frankrijk, 550km te gaan. Het is relatief rustig op de weg, vooral met vrachtverkeer, we schieten lekker op. Om 16.00 uur rijden we de CP in Labenne op. ook druk bezet maar ik vind een goede plaats tussen de bomen. Na de koffie een wandeling naar het strand. Ook hier is het echt hoogseizoen, druk en overal vakantiegangers en volle parkeerplaatsen. Het strand ligt goed vol. Een totaal ander gezicht als wat wij gewend zijn in voor- en naseizoen.
Voor het eerst de fietsen uit de garage, de zon schijnt volop en nauwelijks wind. We maken over de fietspad van 70 km langs de kustlijn een rit naar Seignosse via Cap-Breton en Hossegor. Ook daar staan de CP’s hutje-mutje vol. Met deze drukte blijkt het nadeel van geen afgebakende plaatsen. Het is heerlijk op ons gemakje fietsen. We gaan ook nog naar Labenne-centre maar dat stelt niets voor.
Marije is niet fit, we blijven even hier hangen. Maar vrijdag komt er een nieuwe invasie Spanjaarden bij, de laatste 10 staan opgesteld voor de slagboom.