Reizen met de camper

Vrijdag / Zaterdag , 23 – 24 september 2016, Gréasque.

We rijden rond Marseille richting Hyères/Giens, maar leggen eerst aan bij de CP in Gréasque bij de ‘Puits Helly D’Oissel’, ofwel de oude mijnen. De ruime maar erg stoffige plaats is elke avond met een tiental campers bezet. Nieuw is dat ’s morgens rond 7.45 uur de Police Municipal aan de deur staat om de €.5,00 staangeld te innen.
We kunnen lekker rustig buiten zitten in zon of schaduw. In de namiddag wandelen we naar het kleine plaatsje waar het College met 1200 leerlingen dominant aanwezig is. We vinden na enig zoeken het marktpleintje en ‘Le Chateau’ met het ‘Parc du Chateau’. Nog effe langs de Intermarche en weer terug naar de CP.

Zaterdagmorgen naar de ‘markt met locale producten’, die echter maar enkele onbeduidende gewone marktkraampjes bevat, dus dat hebben we snel gezien. Het tourist-info is vandaag wel open, nieuw is een buslijn naar Aix-en-Provence voor €.2,40 ‘allez et retour’. Snel terug naar de CP, een boterham naar binnen en terug naar de bushalte. Binnen een half uurtje staan we in Aix, een geweldig mooi stadje met de kunstenaar Cézanne als bekendste inwoner. We doorkruisen met veel plezier het stadje dat ons vaak aan Italië doet denken. Het is er gezellig druk in de leuke winkelstraatjes en op de diverse pleintjes, waar op Place des Cardeurs het prachtige Hotel de Ville met mooie klokkentoren uit 1660 staat.
Zelfs van de regen- en onweersbui hebben we weinig last gehad in het zonnige en kleurrijke Aix.