Reizen met de camper

Vrijdag / maandag, 16-19 september 2016, Carnon Plage.

We rijden over de rustige BIS – Montpellier naar de kust, vullen onze voorraden aan en zien de lucht blauw worden. We willen in Carnon op de CP bij camping Saladelles gaan staan, maar er staan 5 campers voor ons te wachten en de plek staat bomvol, geen plaatsje vrij. Dan totaal onverwacht een zwarte wolk en een flinke onweersbui, we kiezen ervoor om maar enkele nachten op de camping te gaan staan. In de namiddag klaart het weer op en wandelen we langs de zee naar het centrum van Carnon, altijd een leuke wandeling.

Zaterdag op de fiets langs zee naar La Grande Motte en Le Grau du Roy, een mooie fietstocht van 35 km. In beide plaatsen zijn de CP’s ook druk bezet. Het weer blijft met net 22 graden en een stevige wind wat tegenvallen.
Zondag weer met de benenwagen een flinke trip langs zee naar le Petit Motte bij een bewolkte lucht en kil windje, wel goed loopweer.
Maandag fietsen we eerst naar Palavas, maar nu verder langs de kust over een smalle vebindingstrook naar Le Cathedral de Maguelone. Een bijzondere bisschopskerk uit de 12e eeuw midden in de natuur tussen zee en Canal du Rhone. We fietsen verder over een smal paadje richting Frontignan maar na enkele kilometers moeten we omdraaien, het stenige paadje wordt te slecht. We peddelen de 17 km rustig terug naar de camping met toch weer een leuke nieuwe ervaring rijker. En ook de zon schijnt weer normaal de hele dag!