Reizen met de camper

Donderdag 6 oktober, Cousance.

Het is ’s morgens koud en erg bewolkt in Hauterives, de app voorspelt dat het vandaag geen buiten-zit-weer zal worden. We besluiten dan maar weer 250km verder huiswaarts te rijden, zo delen we de totale afstand mooi op in kleine brokken. We volgen zoals vaker de BIS-Lyon (D9-D538), maar net voor Beaurepaire worden we in verwarring gebracht: de BIS Lyon is verdwenen en de BIS Dijon-Paris prijkt op het bord. We volgen automatisch die route en komen er vlug achter dat het eigenlijk de verkeerde kant op gaat, richting Grenoble over de D519. We rijden dan maar via D73 naar de D1085, wel wat om maar de 1085 is een goed weg om te rijden. Bovendien laten we zo Vienne en Lyon links liggen. Via Bourg-en-Bresse richting Lons-le-Saunier. Het is inmiddels 15.00 uur en we vinden het genoeg voor vandaag, dus we draaien een stukje voor Lons af naar de CP in Cousance. Daar aangekomen gaat een lichtje branden, we zijn hier vaker geweest (april 2016).
Een parkeerplaatsje net voor het dorpje, makkelijk dicht bij de doorgaande weg, met plaats voor 5 campers. Maar voor donker staan er 9, met naar huis-gangers maar ook starters voor de overwintering in Spanje.
Tijdens onze wandeling door het dorpje voelen we de koude, ook T-shirts kunnen worden vervangen door fleece-truien. Snotterend aan de herfst wennen.