Reizen met de camper

Woensdag 6 juni 2018: Warns, fonteinen ‘de Visfontein’ en ‘Flora en Fauna’.

We volgen de kaart van de Elfstedenroute maar komen daarbij uit op (te) smalle weggetjes boven over de dijk, meer kaliber fietspad dan ‘camperroute’. We rijden naar de CP bij Sirag Watersport, een smalle toegang tussen de boten en werf maar dan prachtige plaatsen met uitzicht op het druk bevaren Johan Friso kanaal. De fietsen uit de garage en we peddelen eerst naar het stadje Stavoren. Een leuk stadje, druk met fietsers. We gaan eerst op zoek naar het “Vrouwtje van Stavoren” met de mooie anekdote. Dan op zoek naar de fontein, een grote vis met opengesperde bek.

Na de stadswandeling fietsen we langs de IJsselmeerdijk naar Hindeloopen, ons derde Elfstedenstadje. Ook hier veel toeristen in het leuke stadje, bekend van de specifieke schilderwerken. Hier staat een enorme fontein ‘Flora en Fauna’ gemaakt van meterslange houten geweien met in het midden enkele prachtige vogels. Mooi, maar jammer dat er zo weinig ruimte is.
Dan weer over de fietsroute terug naar de CP waar we tot in de avond in de zon zitten en genieten van het mooie licht en alle bootjes. En ik maak natuurlijk in de avond mijn kilometers vol met een stevige wandeling.