Reizen met de camper

Donderdag / maandag, 5-16 mei 2016, Daimus (Gandia).

We willen nog een klein stukje zuidelijker gaan voordat we weer terug gaan rijden. Ook deze reis is Murcia voor ons te ver, wij hebben geen zin alleen voor Murcia meer dan 500km te rijden.

We entsorgen op ons gemak in Valencia en rijden tegen elven naar de CP in Daimus, tussen Gandia en Oliva, een kleine 100km naar het zuiden.

We willen eerst nog inkopen doen bij de Lidl, maar het kleine parkeerplaatsje staat boordevol en is te klein voor ons. Door naar de CP, we rijden 10 minuten…en zijn weer terug bij de rotonde naar de Lidl waar we net gestart waren… Een stukje verder zien we nu een grote parkeerplaats waar we parkeren en Marije met de 2 hymer-tassen alsnog naar de Lidl marcheert waar ik haar met volle tassen weer oppik.

Dan nog enkele kilometers voordat we op de CP aankomen. Helaas slaat de motor af als we stilstaan voor de slagboom en blijken we een motorstoring te hebben. We kunnen gelukkig op het noodprogramma van Fiat nog wel naar onze plek rijden.

In de avond maken we een wandeling naar Platja Daimus, ook hier over een lengte van enkele kilometers enkele meters breed strand, een -vrijwel lege- boulevard en aansluitend rijen grote betonnen flats, bijna alle ramen met stalen rolgordijnen afgesloten. We kijken naar elkaar en concluderen dat we dit toch niet echt zoeken, dit Spanje is niet onze plek.

De CP-baas belt een Hymer dealer/garage die in de middag zou komen met uitleesapparatuur. We ruimen op en wachten in de warme zon…rond zessen krijgen we te horen dat het wegens drukte niet lukt, hij komt tussen 19.00 – 20.00 uur en anders morgenochtend…na tevergeefs wachten geef ik zaterdagmiddag door dat hij niet meer hoeft te komen…ik heb een Fiat-Professional garage gevonden op 2 km rijden. Maandagmorgen op pad.

Op de keurige CP staan we goed, een rustige plek met voldoende ruimte. We maken mooie wandelingen tussen de sinaasappelplantages naar het ‘nieuwe Daimus’ , -met grote warenhuizen en zelfs een outlet van Les Corte Inglès-, en over de lange boulevards langs zee die bijna voor ons alleen zijn. Wel is bijna alles gesloten, weinig sfeervol.

Daarnaast blijven we bezig met onze motorstoring. We weten inmiddels wat het Spaanse ‘mañana’ betekent en gaan van het ‘kastje naar de muur’, lastig maar we houden de moed erin.
Op woensdag met mooi weer de fietsen uit de garage. We maken een verkennende tocht naar Real Gandia op zoek naar de ‘nieuwe garage à la ome Peter’ waar we morgen worden verwacht. Dan verder over een oude spoorbaan dwars door de plantages naar Oliva, mooi! Een kleine sightseeing van Olivia en weer deels terug over ‘de spoorbaan’ tot Piles waar we afslaan naar zee en langs de boulevards terug naar de CP. Een mooie dikke 35km.

Donderdag naar de garage Germans Escriva. Na een uurtje wachten (kort voor Spaanse begrippen) worden we uiterst vriendelijk en vakkundig geholpen ! De tuning-kit eruit, nog een uurtje ‘computeren’ en de klus is geklaard. We maken een proefrit van 50 km, alles ok, een hele opluchting. Om twee uur terug op de CP, effe relaxen en tegen vieren wandelen we een uurtje naar het nieuwe shopping-center met Outlet, komt Marije aan haar trekken. Een lekker broodje bij Pan Company en in de lekkere avondzon wandelen we terug.
We blijven hier nog lekker een paar dagen hangen met de Pinksterdagen en met goede stabiele weersvoorspellingen, dan gaan we langzaam aan onze terugreis beginnen.
Wel inmiddels met twee keer ‘nieuw vel’ op hoofd, armen en benen.