Reizen met de camper

Dinsdag – vrijdag, 26-29 september 2017: Marseillan-Plage.

Met een stralende zon dinsdagochtend weer 200km verder op pad naar Marseillan-Plage. Onderweg vullen we bij de Lidl onze geslonken voorraden weer aan. Op de mooie grote CP in Marseillan zijn er van de 110 plaatsen een 50 bezet, voor ons dus uitzoeken naar zon en schaduw (voor de koelkast) en vrij zicht voor de schotel. Eerst de stoelen buiten en lunchen, lezen en de siësta. Rond drieën stappen we naar het strand voor een ‘rondje’ dat echter -per ongeluk- een hele ronde wordt van dik 10km. Een mooie zonnige dag.

We blijven hier nog enkele dagen in het zonnige zuiden voordat we echt huiswaarts en naar de herfst gaan rijden.

Ik maak een stevige wandeling van 13km naar Marseillan-Ville om bij de Carrefour een pakje roggebrood voor Marije te halen. Daarbij loop ik wel heerlijk langs de oever van het Canal du Midi en op de dam van Etang de Thau waar altijd wat flamingo’s zijn te zien.

We gaan heerlijk met de fiets over het vrije fietspad tussen duin en zee naar Sète en fietsen dan ook nog maar bij het mooie weer naar Marseillan-Ville, een echt Zuid-Frans stadje.
Of met het maken van een flinke strandwandeling en zelfs een keer ‘bakken in het zand’ komen we onze dagen goed door bij het mooie zomerse weer.
En elke dag sluiten we af met een rondje zee voordat het om half acht donker wordt.