Reizen met de camper

Oberhausen, 8 april 2012

Op Eerste Paasdag 8 april vertrekken we naar Duitsland, we gaan de deelstaat Hessen verkennen. Maar eerst naar Oberhausen, de expositie in de Gasometer bekijken. Een uurtje rijden voor de grote parkeerplaats.Voor de middagboterham zijn we in Oberhausen aangekomen.

De gasometer is een oude gashouder die verbouwd is tot een tentoonstellingsruimte. Er is nu een expositie van natuurfenomenen en gebouwen en kunstobjecten met een wereldfaam. Alle geëxposeerde “objecten” staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is in beeld gebracht door middel van grote foto’s, stenen, fossielen en kopieën van beelden. Ik heb zo hier en daar een foto gemaakt van een foto. In het midden van de gasometer staat een hele grote tropische boom. Van onderaf gezien heel groot, als je met de lift naar boven gaat kijk je op de boom, dan lijkt hij heel klein.

We blijven slapen op de parkeerplaats bij de gasometer, daar staan er meer vannacht.

De gasometer is onderdeel van een groot recreatiegebied bij Oberhausen. We maken er nog een wandeling ook door het winkelcentrum ‘Centro’, wat hier ook onderdeel van is, met 200 winkels.