Reizen met de camper

vrijdag, 11 oktober 2013

Goed dat we nog gas hebben getankt, onze verwarming heeft van gisteravond tot vanmorgen flink zijn best gedaan.

Met flinke regen vertrekken we uit Etang naar Autun (D981) waar we ‘Janus’ hebben bekeken, over de D980 naar Saulieu, de D906 naar Avallon en dan de D957/951 naar Vézelay. We wanen ons soms in Zweden, de hele weg is voor ons alleen.
Door de regen met modder en klei is de camper inmiddels grijs geworden.

In Vézelay de berg op naar de basiliek van Maria Magdalena (vrouw van Jesus?).
Het was een van de eerste kerken die we in Frankrijk bezochten en ondanks de duizenden in de latere jaren is deze me bij gebleven.
Er zijn twee dingen veranderd: ik mis helaas de zon met hitte vandaag die de kerk van binnen nog witter maakt en nu is de kerk niet meer leeg maar staan er stoelen in.

Maar het blijft een schitterde kerk, aan de achterzijde mooi in de natuur, de oude tuinen van de abdij van de Benedictijnen. Ook daar staan nog enkele resten uit 1100 overeind.
In het dorp maken we nog een praatje in een atelier met de Franse kunstenares, gedreven door haar teken-, schilder en fotografie werken. Helaas voor haar geen aankoop.
Voordat we bij de camper terug zijn steken we de parapluie al weer op.

Na Vézelay de D944 naar de cp in Chaource en gezien alle regen daar weer op het ons bekende plekje bij de school. Ik wandel na het eten nog effe naar de officiële cp waar 3 campers naast de cp op het asfalt staan. Een overmoedige Fransman komt aangereden met zijn camper en zit in no-time muurvast in het drassige gras.Gelukkig wordt hij met matten en mankracht geholpen en kan zo weer uit de puree komen. Ook hij sluit later aan op ons harde plekje waar met 3 campers de nacht ingaan.