Reizen met de camper

Woensdag 13 juli 2016, Autun.

Vandaag trekken we een stuk naar het noorden en gaan herinneringen ophalen in het stadje Autun, waar we ruim dertig jaar geleden al eens met de kinderen waren. We komen langs de tempel van Janus, een Keltisch bouwwerk uit de 2e of 3e eeuw na Christus. Vervolgens rijden we door de stad en dan langs het grootste antieke Romeinse theater met plaats voor 20.000 toeschouwers en een diameter van 147,8 meter voordat we de CP bereiken, een grote parkeerplaats tussen kerkhof en een meer, goede componenten voor een stille nacht!
In de middag maken we een stadswandeling – verkregen bij de Tourist Info met wifi – met de paraplu in de aanslag. De kathedraal Saint Lazare, een kerk gebouwd in 1120 voor de pelgrims die kwamen bidden bij de resten van Saint Lazare, werd aan het eind van de 12e eeuw een kathedraal. In de 13e en 15e eeuw vonden verdere uitbreidingen plaats. Vooral het timpaan van de ingang is beroemd, het verbeeldt het laatste oordeel en is gemaakt door beeldhouwer Gislebertus.
We vinden de totale stad een maar trieste indruk maken en ook het donkere weer helpt hierbij niet echt mee. We lopen nog een keer door de twee winkelstraatjes en dan terug naar de CP.

In de avond wandelen we naar de overzijde van het meertje waar een MacDonalds ligt bij de eigenlijke drukke en rommelige camperplaats. Met de Mac-wifi werken we de digitale post bij.