Reizen met de camper

Vrijdag – Dinsdag, 1-5 juli, Saint Gengoux le National.

We verlaten Givry om 3km verder op de CP ‘Le Chateau Chateroi-le-Royal’ te gaan staan, maar bij aankomst valt het tegen, -scheef, geluidshinder van de D69 en rommelig-, dus rijden we nog 30km verder de Bourgondische heuvels in naar de CP in Saint Gengoux. Het is er nog heerlijk rustig als we aankomen, maar tegen de avond wordt het volle bak. De CP is mooi gelegen in de natuur bij het oude stationscomplex en ook weer aan de Voie Verte.

We genieten de hele dag van de zon, de rust en onze e-readers. In de late namiddag wandelen we naar het middeleeuwse stadje waar we eerst bij de Tourist Info onze digitale post met de gratis wifi bijwerken. Ook hier maak ik als dagafsluiting nog mijn avondwandeling over de Voie Verte.

Vanmorgen is het bewolkt en valt er een spat regen, goed weer voor mij om de blog bij te werken terwijl Marije een nieuwe mandala tekening maakt. Dan op naar de Maxi om de voorraden aan te vullen. In de middag schijnt alweer de zon en dat blijft zo. We hebben het uitermate goed naar de zin op deze CP: rust, in de natuur, en alle voorzieningen bij de hand; al heb ik voor het water even een knutselvoorziening moeten maken.
Zelfs het ééndags bezoek van 20 Franse campers van een clubreis op een ander gedeelte rond dit  ruime oud-spoorcomplex verstoort de rust niet.

We fietsen op zondag via Taizé naar Cluny, dik 20 kilometer over de Voie Verte. De orde in Taizé had in mijn jeugdjaren veel contact met Deurne via Frater Francino en het Missiehuis.
In Cluny bekijken we – opnieuw na 20 jaar – de weelderige resten van de eerste abdij met kerk van de Benedictijnen, gesticht in 910, eens een overweldigend geheel.
Helaas krijgt de fiets van Marije onderweg een flinke ‘rammel’ maar we kunnen fietsend thuis komen. Men heeft blijkbaar in de kettingkast enkele dagen voor vertrek een te lange schroef gebruikt waar nu de ketting tegenaan loopt. Een geïmproviseerd ringetje van een plug en het probleem is geklaard.

We lopen enkele mooie wandelroutes, wel op zijn Frans aangegeven dus met regelmatige ondersteuning van de GPS.
En verder zonnend en lezend, – ik kan vooruit met het boek ‘ Het Schervengericht ’ van A.F.Th. van der Heijden met 850 bladzijden- , komen we goed deze dagen door.