Reizen met de camper

Vrijdag 15 juli 2016, Noyers.

Vandaag schijnt gelukkig de zon weer, we starten de dag met een mooie fietstocht van 35km langs het sfeervolle Canal de Bourgogne met steeds de leuke sluisjes vol bloemen en prachtige vergezichten. Halverwege koffie bij “le Tabac” nadat we ons ervan vergewist hebben dat er ook een toilet is, nu belangrijk voor ons.

Rond het middaguur zijn we terug op de CP en vertrekken na de boterham verder huiswaarts naar een volgende ‘mooiste dorp van Frankrijk’, het stadje Noyers. We rijden eerst naar de CP in Semur en Auxois om onze wc te entsorgen en dan willen we naar de CP bij de oude camping in Noyers. Maar daar aangekomen zien we in het smalle toegangsstraatje een enorme drukte van geparkeerde auto’s, dat gaat niet lukken. Ik parkeer even langs de weg en dan op zoek naar een andere plek die ik al snel vind bij een scholencomplex, wegens de vakantie lekker rustig.

Met veel vrije Fransen bezoeken we het schitterende historische dorp met veel vakwerkhuizen uit de 13e en 14e eeuw, een sfeervol geheel.
We wandelen nog langs de eigenlijke CP en ‘camping’. De camping is een grasveldje achter een poort waar wat tentjes en een uiteraard Hollandse caravan staan, de camperstrook staat nog dicht geparkeerd door de Franse toeristen en een grote feesttent ter ere van 14 juli.
Wij blijven alleen heerlijk rustig op onze CP- parkeerplek staan.